Laborator la TIC(Tehnologii Informationale si Comunicationale in invatamint)

среда, 5 мая 2010 г.

Introducere in studiul chimiei organice

Chimia Organica este ramura chimiei in care sunt studiati compusii carbonului si reactiile lor. O mare varietate de clase de substante, cum ar fi medicamente, materiale plastice, fibre naturale si sintetice, ca si carbohidrati, proteine si grasimi sunt formate din molecule organice.
Chimistii organici determina structura moleculelor organice, studiaza reactiile lor si elaboreaza proceduri de sinteza a compusilor organici. Chimia organica a avut un profund efect in secolul 20:a imbogatit materialele naturale si a sintetizat materiale artificiale care au imbunatatit medicina , au crescut comfortul oamenilor.
Inceputul chimiei organice este asociat cu descoperirea, in 1828, de catre chimistul german Friedrich Wцhler, ca substanta inorganica cianura de amoniu poate fi convertita in laborator in uree, o substanta organica gasita in urina animalelor. Inainte de aceasta descoperire chimistii credeau ca interventia asa numitei "forte de viata" este necesara pentru a sintetiza substante organice. Experimentul lui Wцhler a darmat bariera dintre substantele organice si anorgance. Chimistii moderni considera compusii organici a fi cei care contin carbon si un alt sau mai multe elemente, cel mai des hidrogenul, oxigenul, azotul, sulful si halogenii, dar cateodata si alte substante.

Комментариев нет:

Отправить комментарий