Laborator la TIC(Tehnologii Informationale si Comunicationale in invatamint)

среда, 5 мая 2010 г.

Plante

Resurse
Plante
Fructele de măceş sunt o sursă foarte bogată în vitamina C
Fructele citrice (lămâie verde, lămâie, portocală, grepfrut), tomatele şi cartofii sunt surse comune şi foarte bune de vitamina C. Alte alimente care sunt bune surse de vitamina C includ papaya, broccoli, varză de Bruxelles, coacăze, căpşuni, conopidă, spanac, pepene galben şi kiwi. De asemenea, merişoarele şi ardeii iuţi sunt surse bogate în vitamina C.
Cantitatea de vitamina C din alimente provenite din plante depind de:
  • varietatea exactă a plantei,
  • condiţiile solului
  • climatul în care s-a dezvoltat,
  • perioada de timp dintre recoltare şi consumare,
  • condiţiile de păstrare,
  • metoda de preparare. Gătitul în general, se presupune, distruge vitamina C - vedeţi secţiunea despre Prepararea alimentelor.
Următorul tabel arată abundenţa relativă a vitaminei C în plante crude. Cantitatea este exprimată în mg la 100 grame de fruct sau legumă:

Комментариев нет:

Отправить комментарий